Pressemeddelelse

Den 11. juni 2018

GlobalConnects køb af Nianet er en realitet

 

GlobalConnect og ejerkredsen bag Nianet har nu underskrevet den endelige aftale om GlobalConnects opkøb af Nianet, efter Konkurrencerådet godkendte handlen den 30. maj 2018. Dermed er overtagelsen en realitet, og Nianet bliver nu integreret i GlobalConnect, hvor kunderne vil modtage de samme ydelser og produkter som hidtil.

 

Med købet af Nianet ønsker GlobalConnect at styrke sin position på det danske og tyske marked. GlobalConnect og Nianet har historisk set leveret fibernet, datacentre og cloud-løsninger til forskellige kundesegmenter, og under én virksomhed kan det nye GlobalConnect nu servicere kunder af alle størrelser i både den offentlige og private sektor.

 

GlobalConnect har udrullet en betydelig del af den digitale infrastruktur i Danmark og forsyner nogle af Danmarks største og vigtigste virksomheder med fibernet, avanceret hosting og cloud-løsninger. Nianet har ekspertisen og processerne til at aktivere disse ydelser for den offentlige sektor og for små og mellemstore virksomheder.

 

Et nyt GlobalConnect ser dagens lys

 

“Vi er glade for, at handlen nu endelig er gået igennem. Nianet kommer med en række ydelser og kompetencer, som supplerer GlobalConnects forretning rigtig godt. Vi oplever stor efterspørgsel efter vores services på det danske marked, så vi hilser Nianets ekspertise og kvalificerede medarbejdere velkommen. Sammen får vi musklerne til at sikre den digitale opgradering af dansk it-infrastruktur,” siger Christian Holm Christensen, adm. direktør hos GlobalConnect, og fortsætter:

 

“Med kapitalfonden EQT i ryggen er GlobalConnect i gang med en udvikling, som blandt andet handler om internationalisering. Vi har godt fat i det tyske marked, hvor vi er i færd med at udvide den eksisterende fiberinfrastrukturen mod syd. Endvidere har vi for nyligt investeret i et nyt datacenter i Hamborg, så vi kan give de tyske virksomheder endnu flere muligheder for colocation- og datacenterløsninger på vores eget fibernet. I øjeblikket er der ganske få fiberforbindelser i Tyskland, så vi ser et stort vækstpotentiale på det tyske marked. Med Nianets ydelser bliver det potentiale langt større for os.”

 

Med købet bliver Nianet integreret i GlobalConnect, hvor kunderne vil fortsætte med at modtage de samme ydelser og produkter af højeste kvalitet som hidtil. På længere sigt får kunderne adgang til flere nye tjenester via GlobalConnect, fx inden for cloud og outsourcing.

 

Købsprisen ønskes ikke oplyst af parterne.

 

For yderligere oplysninger:

 

Christian Holm Christensen, CEO, GlobalConnect A/S
tlf. 25 50 72 06, e-mail: christianh@globalconnect.dk

Tanja Luplau, Group Manager, Marketing, GlobalConnect A/S
tlf. 20 81 86 47, e-mail: tanja.luplau@globalconnect.dk

Om GlobalConnect

 

GlobalConnect er Danmarks førende udbyder af fibernet, datacentre og cloud-løsninger. Virksomheden dækker Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 15.000 km langt netværk af optisk fiber og 13.000 m2 datacentre. GlobalConnect er grundlagt i 1998 og har i dag mere end 300 medarbejdere på fire lokationer, heraf én i Tyskland. Virksomheden havde i 2017 en omsætning på 694 mio. kr.

Om Nianet

 

Nianet er udbyder af fibernet, datacenter, sikkerhedsløsninger og cloud service. Virksomheden servicerer virksomheder og den offentlige sektor i Danmark. Virksomheden havde i 2017 en omsætning på 367 mio. kr. og beskæftiger mere end 150 medarbejdere.